Yeni Sezon Turlar

Bu Sefer Celipe Tatilde!

Uzun bir aralıktan sonra herkese merhabalar!

Bu aranın 2 sebebi var. Birincisi herkesin malumu... Türkiye o kadar gergindi ki referandumdan ötürü; kimsenin ne bir şey okuyacak hali, ne de tatil planlayacak enerjisi vardı. İkincisi de Celipe tam 1.5 yıllık aradan sonra eskisi gibi tatile çıktı.

Gökyüzünden Montenegro...


Bilenler bilir, bilmeyenler de şimdi öğrenir; Celipe Türkiye'de yaşarken, yılın yarısından fazlasını yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerle geçirirdi. İş için Celil bir festivale ışık tasarımına gidiyorsa, mutlaka iş bitimine ben de giderdim ya da bir yerde buluşurduk; benim işim varsa Celil gelirdi ve yeni yerler keşfederdik. Hatta adet, benim her gittiğimiz yeni yerde değişik stillerde zıplamamdı :)

                                                                Berlin Fusion Fest

                 Alexandroupoli
                                                                                                          Prag

                                                                     


Bazen yalnız, bazen yoldan çevirdiğim birilerine rica edip onlarla birlikte bir çok yerde çılgın zıplamalar gerçekleştirdik. Bir ara moda bile oldu bu. 
Zıplamalar albümünün tamamını paylaşacağım bir ara :))





                                          
                                                                                                                                                                     Barcelona

Hatta geçen yıl Montenegro'da rehberi olduğum Fam Trip konuklarını da topluca zıplattım :))


İşte onca gezmenin üstüne, 1.5 yıl tek bir ülkede kalmak biraz üstümüze üstümüze geldi. Her ne kadar burada yeni yerler keşfediyorsak da, tatil her zaman çekicidir. Hem oyumuzu kullanırız, hem ben Paris'teki öğrencimle Skype üzerinden sürdürdüğüm dersleri final döneminde yanyana yapma imkanı sağlarım, hem de çok özlediğimiz arkadaşlarımızı görürüz diyerek Fransa'nın yolunu tuttuk.

Paris'te varolan, görülmesi gerekenler listesinde olan olmayan tüm müzeleri, Sainte-Chapelle hariç tüm büyük ve yolumuza çıkan, bize ilginç gelen tüm kiliseleri, şehrin içindeki, dışındaki tüm büyük parkları ve sergi alanlarını Celil'in çılgın projesiyle ilk gidişimizde görmüştük. Hala o tatili düşününce yorgun hissediyorum :)) Paris'e çokuncu gidişimiz olmasına rağmen uzun kuyruklar sebebiyle göremediğimiz, benim ders olarak senelerdir anlattığım konuların merkezi Versailles Sarayı'na ve yine çılgın kuyrukların asla bitmediği Sainte Chapelle'e gitmeye çok kararlıydık; bu sefer başardık! Versailles kısmı için bir çok yorumum var ancak Sainte Chapelle mutlaka görülmeli... Arkadaşlarımızla görüşmek, öğrencimle gece kurduğumuz vazgeçilmez aperitif masaları, tekrar en sevdiğim dili konuşmak bir iyi geldi ki sormayın!





E tabi Celipe bu, durduğu yerde duramaz. Ucuza bulunan tren biletiyle soluğu Bordeaux'da aldık. Bordeaux bizi bol yağmurla karşıladı, sonrasında da güneş bir geldi bir gitti ama yine de çok güzeldi. Tam bir öğrenci şehri Bordeaux. Akşam yemekleriniz için rezervasyon yaptırmayı unutmayın; yoksa yer bulmak çok zor. Bir de pazar gününü denk getirmeyin tatilinize. İn cin top oynuyor, hiçbir yer açık değil... Biz resmen tatile çıkmayı unutmuşuz. Valiz hazırlarken atladığımız detaylar gibi bu detayı da atladık ve kendimize epey kızdık pazar günü. Her kötülükte bir hayır vardır gerçi. Yediğimiz en güzel yemeklerden birini yedik o akşam şans eseri :D

Sonrasında Paris'e dönüş, son gece ve ver elini Montenegro... İnanmayacaksınız ama havaalanına indiğimiz anda hayat yavaşladı! Paris'te bir yerlere yetişen kalabalıklar, ilk görene aklını oynattıran metro haritasını çözmeye çalışıp oraya buraya koşan insanlar, trafik... Puf! Herkesin yavaş hareket ettiği, sakin, insan boyunun bir anda benim iki katıma çıktığı evimize geri döndük.
İlk kez bu kadar acayip hissettim Montenegro'ya taşındığımızdan beri... İstanbul'a dönmeyecektik ama ben havaalanında uçuşlara bakarken hep önce istemsizce İstanbul'u kontrol etmiştim... Burada yaşamaktan mutluyum ama şu anda varolmadığını bilsem de, eski mutlu İstanbul hayatımı çok özlüyorum... Ömür boyu da o günleri özleyeceğim sanıyorum...

Yeni Sezon Hazırlıkları

Eveeet havalar ısındı, turlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Biz Celipe Travel olarak; tatiliniz için konaklama, transfer, özel gezi planı yapmaya hazırız!
Yalnız gelmiş olup yalnız gezmek istemeyenlere veya turla gelmiş olup kalabalıkla gezmek istemeyenlere kiralık araç,transfer, rehberlik vb. hizmetler sunmaya da hazırız!

Sezonun gelmesiyle birlikte uçak bileti fiyatlarının uçuşa geçtiğinin de malesef bilincindeyiz. Bu fiyatlar sebebiyle bir çok konuk, büyük turlarla gelmeyi daha ekonomik buluyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Celipe'nin İpek'i yani ben, aşağıda tarihlerini bulacağınız turların rehberi olacağım :D Bu turların güzelliği; Budva'nın merkezinde konaklanması, genelde 5 gece 6 gün konaklama, ekstra tur programları ve bütçeleri, ülkenin lokal en büyük acentalarından birinin aracılığıyla yapılıyor olması (burada herhangi bir konuda lokallerle çalışmıyorsanız, işiniz cidden zor) ve tabi bir de ben :P
 
Celipe'yle tanışmak ve Montenegro'yu Celipe'nin İpek'iyle gezmek isterseniz, bu turları da tercih edebilirsiniz. Tur detaylarını öğrenmek veya satın almak için bize ipek@celipe.com 'dan ulaşabilir ya da Opus DMC İstanbul ofisine başvurabilirsiniz.




TUR TARİHLERİ:

23-27 Haziran 2017
24-28 Haziran 2017
9-14 Temmuz 2017
16- 21 Temmuz 2017
20-25 Ağustos 2017
27 Ağustos-1 Eylül 2017
29 Ağustos-2 Eylül 2017
31 Ağustos-4 Eylül 2017
10-15 Eylül 2017
17-22 Eylül 2017

Görüşmek dileğiyle :)




Geçen sene gördüklerimizden çıkardığımız sonuçlar ışığında genel uyarı:
Buraya turla gelmek isteyen tüm misafirlerden, tur detaylarını incelemenizi ve konaklayacağınız yeri, uçaktan nerede ineceğinizi sorgulamanızı rica ediyorum. Turlara katılan bir çok misafir; firmanın adına, kendine anlatılanlara inanıp nerede konaklayacağına hiç bakmadan bir tatil programı satın alıyor ve buraya gelip hüsrana uğrayabiliyor. Bazen baksalar da mesafeleri Türkiye'deki gibi düşünüp önemsemiyorlar ancak, hele de sezonda, Montenegro'da koşullar hiç de düşünüldüğü gibi değil. Zira Türkiye'de 30 km. mesafeden sayılmazken buradaki yolların yetersizliği sebebiyle 1-1.5 saatlere varıyor o mesafeler sezonda. Merkezin neresi olduğunu nereden anlayacağız diyenler; Budva turu alıyorsanız, Google'a Budva Old Town yazın ve sonra otelinizin ona uzaklığına bakın. Tercihinizi ona göre yapın. Fiyata bakıp, "Aynı tura neden daha fazla ödeyeyim ki?" demeyin, detayları iyi inceleyin. Sonra çoook sıkıntı çekiliyor, tatil eziyete dönüşüyor. Bizden, bu ülkeyi bilen ve yaşayan insanlar olarak uyarması...  

2 yorum :

  1. Merhaba annenle birlikte eylül ayının son haftasında gelmek istiyoruz yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize kesin bilet tarihlerinizi ipek@celipe.com'dan ulaştırırsanız; yardımcı oluruz. Saygılarımızla...

      Sil